diumenge, 6 de març del 2011

El País Valencià sense TV3

06/III/11
I. LÓPEZ
Al País Valencià ja no es pot veure TV3. Només uns pocs privilegiats del nord de Castelló veuen aquest canal gràcies al repetidor de Tortosa. Tota una sort.

Les emissions es van tallar el passat 25 de febrer de 2011. Acció Cultural del País Valencià havia de pagar multes que arribaven als 600.000€, imposades pel govern valencià, i va tallar les emissions per no haver de pagar-ne més. Els valencians ens quedem sense veure TV3 per uns repetidors que van ser pagats per molts de nosaltres ara fa uns quants anys, quan va aparèixer la mateixa amenaça.

Acció Cultural del País Valencià i moltes altres entitats han organitzat, durant aquestes últimes setmanes, mobilitzacions contra el tancament d’aquestes emissions. A Castelló va haver-hi una manifestació multitudinària el passat 26 de febrer. Milers de persones van sortir al carrer per reclamar la televisió catalana, defenent la seua llibertat d’expressió i la pluralitat informativa. Segons la organització van ser 15000 persones les que van participar, i segons la policia 3000. “Volem TV3” va ser un dels crits més sentits a la manifestació, on hi havia pancartes que deien que volien veure els programes de la televisió catalana. Fins i tot nens reclamaven el seu dret a veure el Club Super 3. Al final es va llegir una manifest, d’on va destacar la frase d’Ovidi Montllor: “Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català, és la mateixa gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense.”

Acció Cultural assegura que no és un tancament definitiu, i que amb ajuda de tots aconseguirem tornar a veure TV3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada