divendres, 16 de desembre del 2011

Aniversari de les Normes de Castelló

El proper dia 21 es compleixen 79 anys de la signatura de les Normes de Castelló. Es coneix com a Normes de Castelló o Normes del 32 l’acord que van signar representants de la cultura i del valencianisme polític i institucions culturals d’arreu del País Valencià l’any 1932. Aquest acord certificava l’adopció de la reforma ortogràfica feta al Principat per l’Institut d’Estudis Catalans, amb Pompeu Fabra al capdavant.

Durant aquesta setmana i sobretot aquest dissabte dia 17, la plataforma Castelló per la llengua ha organitzat una sèrie d’activitats que commemoren el 79é aniversari d’aquestes normes. Aquesta plataforma es un conjunt de partits, sindicats, associacions i col•lectius de Castelló de la Plana que lluiten per la normalització del valencià, amb l’objectiu de poder viure plenament en la nostra llengua. Entre aquests grups estan, per exemple, Acció Cultural del País Valencià, Endavant, Maulets, el Bloc...
Al llarg d’aquesta setmana han tingut lloc xerrades i conferències a molts instituts de la ciutat, a l’escola d’idiomes, Babel... al voltant d’aquestes normes. Demà pel matí tindrà lloc una fira d’entitats a la Plaça Hort dels Corders on, per cert, l’esplai organitzarà jocs i una gimcana per als xiquets que s’apropen. Després hi haurà contacontes i dinar popular. A les sis de la vesprada sortirà, des de La Farola, la manifestació en commemoració del 79é aniversari de les Normes i a la nit hi haurà concert a la Sala Zeppelin de grups com Almorranes Garrapinyaes i Pirat’s Sound Sistema.

1 comentari:

  1. Bon dia, vullc deixar-te esta direcció, és d'un bloc que es diu Vert i Taronja, a on tenen una visió molt diferent dels acontenyiments entorn a les Normes de Castelló, això sí, prou documentada. Molt bonic el teu bloc.

    http://vertitaronja.blogspot.com/2011/09/bases-per-lunificacio-de-lortografia.html

    ResponElimina